Rekordot döntött a részvétel a sárospataki borversenyen

Megosztás

Rekordszámú, 257 tételt neveztek a borászok a Sárospataki Hegyközség idei borversenyére.

Jarecsni János, a hegyközség elnöke a Sárospataki Borfesztivál keretében megtartott szombati díjátadó ünnepségen megjegyezte: a borversenyen kiemelkedő eredménnyel, 12 bor kapott nagy arany minősítést. Arany minősítést 94, ezüst minősítést 119, bronzot pedig 23 bor kapott. Kilenc bor oklevélben részesült.

A borversenyen szintén megválasztották Sárospatak Város Borát, ami az Evinor pincészet 2020-as Tokaji Furmint száraz bora lett.

A „Pataki Diákok Bora” címet idén Hermann Emerencia Tokaji Furmint száraz Yes Chef 2019 bora nyerte el. A Hotel Bodrog étterem 2023 Nyár Borának választotta a Béres Szőlőbirtok 2021-es Tokaji Furmint száraz borát, a Boros Borbár pedig a Hutka Bormanufaktúra 2022-es Tokaji Furmint száraz borát kínálja kiemelten idén nyáron. A sárospataki borverseny legmagasabb pontszámot érte el a Tokaj Wine Trust Bt. 2016-os Tündérkönny 6 puttonyos tokaji aszúja, a száraz borok között pedig a Tolcsva bor Kft. 2018-as Tokaji Száraz szamorodniját értékelték a legmagasabban a borbírálók. A borokat egyébként hét bíráló bizottság pontozta – hangzott el az eseményen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek